Treinen in Hello Kitty stijl, een Pokémon vliegtuig en zelfs het gemiddelde regeringsgebouw in Japan is bekleed met regenbogen, sterretjes en roze. Kinderachtig? Nee. Een business opportunity? Jazeker.

Onderneemster en artiest Gladys P. Nut haalt de Japanse cuteness trend naar Nederland. Met haar authentieke ondernemersstijl spreekt ze een onverwachte doelgroep aan en laat zien dat nuchtere Hollanders wel degelijk behoefte hebben aan fluffy pinguïns en notebooks met noodle-etende panda’s. Na voet aan de grond te hebben gezet in Azië richt Gladys haar pijlen op haar thuisbasis: “Het werd tijd dat Nederlanders inzien dat Kawaii meer is dan meisjes met grote ogen en nep-wimpers. Het is een lifestyle die miljarden in het Oosten van de wereld helpt met het vinden van echt geluk” aldus de onderneemster.

Na de aankondiging van de samenwerking met het Nederlandse platform Cutestuff.nl vliegen een paar 100 kilo producten de deur uit. De grootste afnemers? Volwassen vrouwen. Verrassend genoeg. Volgens Gladys komt dat omdat er een grote ongehoorde groep mensen in Nederland opzoek naar een nieuw levensdoel. “Kawaii biedt een fantasiewereld vol geluk, waarin Ikigai centraal staat: Ikigai betekent “iki” (life) en “gai” (value or worth), en gaat over geluk in het leven vinden door het hebben van een doel” glimlacht Gladys P. Nut

Ka-what? Kawaii

In Japan is Kawaii (cuteness) een intergraal deel van de cultuur. De gemiddelde Japanner, zowel man als vrouw, boekt graag een weekend naar een eiland om konijntjes te knuffelen. ‘Kawaaaaii’ wordt er dan geroepen: schattig.

Daarom bouwt Gladys aan een nuchtere community. Voor Gladys is Kawaii meer dan een kinderlijke fantasie, maar een middel tot zelfexpressie en empowerment om je niet te conformeren aan de heersende norm.

CutieSquad is in April te vinden in de Lekker Zelf Doen van Meiden Magazine en de nieuwe collectie is in de loop van maart te bestellen via de dealers.

CutieSquad, het nuchtere kawaii merk, van Nederlandse bodem. Ondernemer en artiest Gladys P. Nut, de drijvende factor acther ‘the army of cutness’ gelooft dat niemand écht volwassen wordt. Het doel: iedereen te inspireren om te leven zonder te conformeren aan de heersende norm. De schattige family superheroes, verbeelden de speelse visie van Gladys P. Nut én haken slim in op actuele dilemma’s.

w: www.cutiesquad.com

e: info@cutiesquad.com

 

Related Posts

Ikigai and how you can find happiness in life

Ikigai and how you can find happiness in life

Many people in the world work their job, and they work hard. They do their best to keep their job, provide for their family and themselves. They don’t really think about the work they do, and they just get things done. These are people who just want a stable income to...

Shopping kawaii in the Netherlands & Germany

Shopping kawaii in the Netherlands & Germany

A big fan of all things kawaii, but can’t afford a ticket to Tokyo? We get it. But there’s no need to travel far to get items that are cute. Outside of Japan and South-Korea, where are the sports where you can discover kawaii in the Netherlands and Germany? Did you...

The A-Z to Cutiesquad

You might want to know more about Japanese kawaii culture, and that’s why we’ve created something fun for you: it’s the A to Z to Cutiesquad. We’re taking you through a few typical kawaii phenomena that are linked to us. Ain’t that clever? Here we go. C is for...